Over ons

100 jaar familiebedrijf   “De Engel”  in Houten

Brand !!!   jaar 1802
Na  een brand in “De Engel”, wordt het huidige  pand herbouwd en krijgt vervolgens 6 eigenaren.  Begin 1900 werd het pand gekocht door W.Vendrig , getrouwd met A.van Munster. Toen nog met de door-rijschuur voor paarden die in 1924 werd gesloopt.

In de 50e jaren werd de herberg gehuurd door Arie Derks, getrouwd met nichtje Riet van Munster.
Nadat ze eigenaar werden in 1962 werden er 2 zalen aangebouwd en bruidsparen , feestgangers  en touringcars uit heel het land wisten de familie Derks al snel te vinden.
In De jaren 70 kwamen de zonen Hans  (kok) en Hennie (ober) Derks zich langzaam melden in het bedrijf en werden vervolgens eigenaar in 1986, inmiddels de 3e generatie.

Doordat Houten  een groeikern werd was er veel vraag naar verzorging van  bruiloften, verjaardagen en diners. In 1988 werd  de grote feestzaal (nu Champagnezaal) gebouwd, De laatste grote beslissingen  waren eind jaren 90.De voormalige garage Knopper  werd gesloopt om het parkeerterrein uit te breiden. In 1999 werd – de in de jaren 50 gesloopte veranda  – herbouwd  en staat nu te pronken aan de voorgevel.

Deze eeuw zijn nog diverse interne aanpassingen gedaan en straalt het nog steeds de sfeer van een familiebedrijf uit. In 2012 heeft de 4e  generatie zijn intrede gedaan. Na de Hogere Hotelschool en 5 jaar ervaring is Hans zijn zoon Pim Derks in het bedrijf komen werken en zet het familiebedrijf sinds 2015 zelfstandig voort.